New Heights

A ramped entry hall reconciles this apartment’s raised floor with the floor elevation at the building’s public areas.

The study’s high windows borrow light from an atrium outside the unit.

A kitchen assembled largely from stock cabinets offers a modernist counterpoint to the loft’s 19th-century industrial shell.

The tin-clad sliding door, which the owner found, likely came from a building of similar vintage.

The architect exposed both the brick walls and the Douglas fir-timber roof structure.

The headboard in the master bedroom conceals a desk.

The sunroom’s glazed overhead door opens onto a private rooftop deck.

The sunroom and roof deck—the only new square footage in the project—enjoy views of the nearby Mississippi River.

The master bath stresses simplicity, with a continuous marble sink counter/tub deck and subway tile for the wainscot and shower.

Join the Discussion

Please read our Content Guidelines before posting

Close X