Posted on:


Alfredo Vanotti Architetto


  • Alfredo Vanotti

Project Status


Year Completed



807 sq. feet



View all (16) images

Project Description

From the architects:

This house is located in the surroundings of Sondrio on the Orobic Alps, Italy, at about 1000 meters of altitude.

The client requests were to transform an existing ruin, realized in bricks of concrete, into a residence, that had the most solar radiation and lighting in the livingroom and, at the same time, a view toward the bottom of the valley.

After a careful analysis of the context, of the possibilities in terms of exposure, of the study of the sunlight and the study of technologies and of the values of the mountain architecture, the project became a reinterpretation, in a modern key, of the construction techniques and materials used in the past.
Project upload will be unavailable throughout the President's Day holiday
Publish Your Projects Show off and upload images, text, and video of your work. We pick the very best for our project newsletters. We apologize for the inconvenience. Please come back soon to upload and show off your projects.

Join the Discussion

Please read our Content Guidelines before posting

Close X