Posted on:

Dutcher Creek Residence-Clear Story

Benjamin Moore

Shared By

pathuri divya


  • Adams & Co. Homebuilders
  • Matthew Millman

Project Status




Room or Space


View all (3) images

Project Description

K+B Studio
Clear Story

Like its kitchen, the Dutcher Creek Residence's master bath and powder room carve out distinct spaces without isolating themselves, but here the balance of openness and privacy required even greater subtlety. In the master bath, vertical grain Douglas fir linen cabinets flank the access from the adjacent dressing area, linked by a fir lintel over the doorway. A triangle of glass above opens the room to the dressing area and the bedroom beyond, notes architect Richard Schuh, “so the ceiling can flow through.” Mirrored sink walls outboard of the cabinetry create the illusion of a freestanding gated entry. A walk-in shower anchors the symmetrically ordered plan, its glass-tiled side walls delineating twin, semi-private compartments for a toilet and urinal. The shower's concrete pan and glass wings extend into the room, forming a transparent “front porch” for toweling off.

The powder room occupies what first appears to be a plain, windowless box floating in the glass-walled main wing. But this box holds a surprise: a glass ceiling that floods the small space with natural light. A wall of glass mosaic tile adds glitter, and compact circle-themed fixtures and fittings take care of business with minimum fuss.
Project upload will be unavailable throughout the President's Day holiday
Publish Your Projects Show off and upload images, text, and video of your work. We pick the very best for our project newsletters. We apologize for the inconvenience. Please come back soon to upload and show off your projects.

Join the Discussion

Please read our Content Guidelines before posting

Close X