Posted on:

Ell Residence

Shared By




  • Structural Engineer: Shaffer & Stevens, PC
  • The Sound Environment

Project Status


Year Completed



3,200 sq. feet





View all (14) images

Project Description

Builder's Choice and Custom Home Awards Finalist

Located in an Art Deco hotel recently converted for private condominium use, we designed a penthouse apartment for a filmmaker with a roof deck overlooking the center of downtown Omaha. This apartment reinterprets the use of poché to create a cinematic architecture of sequence and frame. For the L-shaped unit we created a set of nested spaces with a grand room that appears as an exterior within the confines of the dense walls. 15-foot ceilings allowed the construction of a cozy mezzanine along the vertical path to the private roof deck above. Primary wood veneered walls hide bedrooms, house utilitarian areas, service functions and bathrooms. The wood has been CNC milled to form railings and light shields embedded within the walls. Recycled wood flooring and Douglas Fir wood ties contrast with the smooth wood veneer walls.
Project upload will be unavailable throughout the President's Day holiday
Publish Your Projects Show off and upload images, text, and video of your work. We pick the very best for our project newsletters. We apologize for the inconvenience. Please come back soon to upload and show off your projects.

Join the Discussion

Please read our Content Guidelines before posting

Close X