Project

Posted on:

Hillside Residence

Alterstudio

Project Name

Hillside Residence

Size

2,170 sq. feet


Team

  • Ford Strei Builders


Awards



View all (6) images

This   1,000-square-foot bungalow on a hillside site was radically transformed by a sculptural 1,100-square-foot addition. The dilapidated original building was remodeled and painted in stark white to provide a strong contrast to the black-stained cypress-clad pavilion that’s attached to its rear—a glass walkway in between now serves as the entrance, an explicit allusion to Marcel Breuer’s 1943 Bi-Nuclear House proposal.
The renovated existing house holds private spaces such as bedrooms and bathrooms. The addition has an open plan of kitchen, dining, and living spaces on the first floor, with an office and bath above. While the two structures emphasize the differences between old and new and private and public, the designers  convey a sense of continuity across the two buildings by using salvaged lumber throughout both structures.  -Edward Keegan

Advertisement
Add a Project
Publish Your Projects Show off and upload images, text, and video of your work. We pick the very best for our project newsletters. Upload

Join the Discussion

Please read our Content Guidelines before posting

Close X