Posted on:

Mountain Villa Residence

Nature Orienterad Design AB

Shared By

mohan reddy


  • Tamie Glass and Ulrich Dangel
  • Tamie Glass and Ulrich Dangel
  • Pilgrim Building Co.

Project Status




Room or Space


Project Description

Special Focus, Innovative Use Of Materials

Changes in the first-floor layout of Mountain Villa Residence allowed for expanding the powder room. Designers Ulrich Dangel and Tamie Glass took full advantage of a little bit more square footage, changing the swing of the door so it opened in, hiding the wall-hung toilet from view. Now what’s visible through the open powder room door is the striated, dry-stacked basalt wall as well as the basalt tiles that are laid throughout the first floor. Inside the powder room, rosewood veneer and leather wall tiles (which add a luxurious olfactory note) make for lively interplay. The striking textural contrasts and beautiful resolution of junctures between the contrasting materials nabbed this powder room a nod for innovative use of materials. (Mountain Villa Residence also won a merit award for its master bath.)
Project upload will be unavailable throughout the President's Day holiday
Publish Your Projects Show off and upload images, text, and video of your work. We pick the very best for our project newsletters. We apologize for the inconvenience. Please come back soon to upload and show off your projects.

Join the Discussion

Please read our Content Guidelines before posting

Close X