Posted on:

Peaks View Residence - Space Capsules


Shared By

mohan reddy


  • Dembergh Construction
  • Matthew Millman

Project Status




Room or Space


View all (2) images

Project Description

Space Capsules

Reflecting Peaks View Residence’s emphasis on public spaces, the house’s private rooms are modestly scaled and straightforward in layout—qualities architect Eric Logan used to highlight the virtue of simplicity. The master bath devotes its outside wall to a tub-and-shower bay, with the tub’s tiled deck becoming a bench where it enters the shower enclosure. A tiled soffit above marks where the bay projects from the body of the house. Floating along the opposite wall is a sapele vanity topped with a composite counter of concrete and recycled glass. A separate toilet compartment makes for a clutter-free bathing zone.

Maximizing space is even more important in the children’s bath. As in the master, the bathing area is defined by ceramic tile in a running bond pattern. The transparent shower surround occupies little apparent space, virtually disappearing against the darker tile. The window is stained to match the cabinet “to complement the millwork but also to limit the number of materials,” Logan says. The window’s mountain view expands the bath’s visual scope to the scale of miles.
Project upload will be unavailable throughout the President's Day holiday
Publish Your Projects Show off and upload images, text, and video of your work. We pick the very best for our project newsletters. We apologize for the inconvenience. Please come back soon to upload and show off your projects.

Join the Discussion

Please read our Content Guidelines before posting

Close X